tiistai 11. lokakuuta 2016

Reissu part 1: München - Bolzano

Reissuun lähdettiin syyskuun puolivälissä ja siellä olin noin kaksi viikkoa. Nikke lähti Müncheniin vaihtoon, joten lähdin Saksaan asti saattamaan ja käytiin tekemässä pieni eurooppakierros ennen opiskeluiden alkamista.

Vietettiin ensin kaksi erittäin pilvistä ja sateista päivää Müncheniä kierrellen, joten kuvamateriaali jäi tällä kertaa nollille. Kävimme tutustumassa Münchenin erilaisiin ja SUURIIN puistoihin ja keskusta-alueeseen. München ei kaupunkina säväyttänyt (johtuen ehkä kurjasta kelistä?), mutta olihan Niken uuteen kotikaupunkiin tutustuttava.

Pari päivää Müncheniä kierreltyämme lähdimme bussilla Alppien läpi Pohjois-Italiaan Bolzanoon. Bussimatka kesti neljä tuntia, mutta se meni kuin silmänräpäyksessä huikeita alppimaisemia katsellen. Münchenistä Itävallan läpi pilvisyys jatkui, ja mahtavimmat huiput jäivät näkemättä. Italian rajalle saavuttaessa pilvet kuitenkin katosivat kuin salaman iskusta ja maisemat olivat henkeäsalpaavat.

Bolzano, kuten moni muukin Pohjois-Italian alppikaupunki, oli puoliksi saksankielinen (Bozen). Palvelua sai siis sekä saksaksi että italiaksi. Kaupunkina Bolzano oli normaali pikkukaupunki, jonka paras anti oli sen sijainti keskellä vehreitä Alppeja.

mIMG_8998

mIMG_8997

mIMG_9042

mIMG_9176

mIMG_9077

mIMG_9064

mIMG_9018

mIMG_9117

mIMG_9216

mIMG_9140

mIMG_9054

mIMG_9204

mIMG_9180

mIMG_9222

mIMG_9257

mIMG_9305

Kävimme myös Bolzanon arkeologisessa museossa, joka melkein kokonaan perustui jäämies Ötziin. Museossa esiteltiin muun muassa Ötzin vaatteita ja tavaroita, joita hän oli kantanut kuolinhetkellään. Myös jäämiehen muumio oli esillä museossa. Museo oli todella mielenkiintoinen ja hyvin tehty, suosittelen Pohjois-Italiassa liikkuvia ehdottomasti käymään siellä!

Bolzanosta lähdimme bussilla Venetsiaan, siitä lisää seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti