maanantai 28. joulukuuta 2015

Pääkallohuivi

Sain pitkästä aika virkkauksia valmiiksi! Tein siskolleni joululahjaksi pääkallohuivin, joka kai oikeammin on shaali. En ole aivan varma, mikä on shaali, joten kutsun tätä nyt huiviksi. Kuitenkin, huivi oli melko pitkä projekti ja sen valmiiksi saaminen meni aivan viimeiseen hetkeen. Huivi valmistui kaikesta huolimatta ajallaan, ja oli ilmeisesti vielä mieleinen! Jes! Kuvat ei valitettavasti onnistuneet aivan halutulla tavalla, ei nimittäin tullut otettua omaa kameraa Vantaalle mukaan. Ehkä idea kuitenkin välittyy laadusta huolimatta :D.

muokattuP1070997

Ohjeen huiviin löysin pinterestin kautta Kungen & Majkis -blogista. Ohjeet siellä ovat ruotsiksi ja englanniksi. Noudatin muuten ohjeita, mutta tein huiviin enemmän pääkallorivejä (omassani on ylimmällä rivillä 8 pääkalloa) ja tein pieniä muokkauksia pääkallot huiviin kiinnittävien ketjujen pituuksiin. Nämä muokkaukset kannattaa tehdä oman käsialan ja käytettävän langan/koukun mukaan. Huivin kokoa on helppo muokata tekemällä pääkallorivejä joko enemmän tai vähemmän oman mielen mukaan :).

Käytin catanian mustaa puuvillalankaa ja 3 mm koukkua. En muistanut pitää kirjaa menekistä, mutta lankaa taisi kulua yhteensä 250 - 300 g.

muokattuP1070994

muokattuP1070985

muokattuP1080001

Lopuksi sisko suostui vielä malliksi, jotta huivin kokoa ja istuvuutta on helpompi hahmottaa :). Hyviä loppulomia ja uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti